Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Aleksandar Savić podnio je neopozivu ostavku na ovu funkciju, ističući da svu odgovornost za dalji rad u Predsjedništvu BORS-a koje još nije formirano preuzima većina koja se danas nalazi na sjednici Skupštine BORS-a u Banjaluci. A prema saznanjima Srne, za novog predsjednika BORS-a izabran je Radan Ostojić iz Bijeljine.

“Podnio sam ostavku jer mi je uskraćeno pravo da imam pečat, za kojeg ne znam gdje se nalazi, kao ni zapisnik, ni fono zapis. Nemamo ništa od onoga što nas može uvjeriti da je nedavna sjednica Predsjedništva BORS-a u Bijeljini bila kvalifikovana i u skladu sa pravnom regulativom”, izjavio je Savić Srni.

Savić je rekao da je polovina delegata danas napustila sjednicu Skupštine BORS-a u Banjaluci, nakon što nije prihvaćen prijedlog delegata iz Doboja da se sa dnevnog reda skine opoziv predsjednika BORS-a Milomira Savčića, odnosno da ne bude usvojen kao što je to bio slučaj u Bijeljini.

“Nisu uslišili naše molbe da izvršimo verifikaciju mandata ljudima koji imaju pravo na to, pogotovo ljudima sa Pala i nekih mandata koji su vrlo diskutabilni i problematični”, kaže Savić.

Savčić je izrazio uvjerenje da će sada morati da se povede sudski postupak za problematiku u BORS-u.

“Ali, smatram da bi najbolje bilo da se provedu hitni izbopri u BORS-u kako bi se ovo razriješilo. Mislim da smo danas svi na neki način poraženi u BORS-u i oko mogućnosti da se zajednički dogovorimo oko nekih bitnih stvari, prvenstveno o statusu BORS-a o čemu se na skupštinama ne diskutuje, već o personalnim rješenjima”, kaže Savić.

Share.