Samostalna Republika Srpska za SDS je gubljenje vremena. O Srpskoj izvan BiH, smatra Mirko Šarović, vlast treba da razgovara sa Bakirom Izetbegovićem. Lider stranke koja je stvarala Republiku Srpsku, još jednom podvlači – da miran razlaz nije opcija.

“Onaj koji tako nešto želi mi mu želimo svu sreću, neka pregovara, on mora da pregovara sa Bakirom Izetbegovićem. I sam je tražio da mu pokrovitelj za tako nešto bude Tajp Erdogan. Ja mislim da je to nešto što je zamajavanje javnosti i gubljenje vremena”, kazao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Za SNSD samostalna Srpska, kažu, nije gubljenje vremena. Da se već ukazala prilika, proglasili bi nezavisnost.

“To je njihova politika, ne moja. I tačno se razlikujemo, definitivno se razlikujemo. Mi nismo probosanska partija kakva je Šarović i SDS. I eto slažemo se bar u nečemu da se potpuno razlikujemo. Oni su za Bosnu mi smo za Republiku Srpsku”, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

A za Republiku Srpsku, SNSD, ako je pitati Šarovića, treba dogovor sa SDA. Lako se, čini se lider SDS-a,sa njima dogovara bar kad su u pitanju lične privilegije. I dalje se vozi u automobilu sa treptačima, iako na to nema pravo.

“Bezbjedosnosne agencije su procijenile da treba da koristim, i imam na to pravo ukoliko se procijene ti odgovarajući uslovi i pravo na to, znači pravo na to. ALi to su već pitanja za one koji se bave ovim bezbjedonosnim pitanjima”, kaže Šarović.

Šarović treptače pravda procjenom bezbjednosnih agencija kojim rukovodi SDA, i time što je šef kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Drugi, ipak, nemaju takve povlastice.

“Šef kluba SNSD takođe ima tu privilegiju da ima vozilo, ali to vozilo je od Predstavničkog doma, i vozač je zaposlen u Zajedničkim institucijama nije u Direkciji za koordinaciu policijskih tijela i uz to nema treptače.Samim tim činjenica je jasna da gospodin Vilić i Mirko Šarović imaju neke posebne veze”, istakla je Sanja Vulić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

Kome je i zašto bezbjednosno interesantan Mirko Šarović, od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela nikada nije stigao odgovor. Šaroviću su treptači ranije oduzeti, a tada mu je izdat i prekršajni nalog.Izvor:
Share.