Predsjednici SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović predaće danas Centralnoj izbornoj komisiji BiH zahtjev za ponovno brojanje glasova za nivo predsjedika Republike Srpske.

Nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu u izbornoj jedinici tri i potpredsjednik ove stranke, Milan Radović istakao je juče da je glasanje prošlo u redu ali da su sumnje nastale kad je došlo do upisivanja broja glasova i pravljenja zapisnika.

– Zapisnici su prepravljani, upisivane su nule za naše kandidate, a članovima biračkih odbora nije dozvoljeno slikanje zapisnika – tvrdi Radović.

On je pokazao papir sa jednog biračkog mjesta na kojem piše da nije dozvoljeno fotografisanje zapisnika.

On je kao primjer naveo da je jedan kandidat SDS-a dobio nula glasova iako se glasalo za njega.

-Na biračkom mjestu u Karanovcu Trivićeva je imala 160 glasova, a upisano je nula – istakao je Radović.

Tvrdi i da da je „na jednom biračkom mjestu na kojem je registrovano 368 glasača, SNSD dobio 539 glasova“.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da je „došlo do prekrajanja izborne volje građana kada je riječ između 80 i 100 hiljada glasova“.

Borenović je rekao da opozicija hoće samo istinu i da na bazi dokazivih činjenica podnose zahtjev za ponovno brojanje glasova a na bazi toga tražiće ponavljanje izbora.

On ističe da je evidentirano 35.000 nevažećih glasačkih listova, te na desetine biračkih mjesta gdje Trivićeva ima nula glasova što je po njihovim podacima nemoguće.

On je najavio da ove dvije stranke u četvrtak u 18 časova organizovati protestnu šetnju u Banjaluci. Okupljanje je najavio u parku Mladen Stojanović te pozvao građane da im se pridruže.

Jelena Trivić ističe da neće odustati od borbe za istinu. Iznijela je informacije da je „pojedinim članovima biračkih odbora prijećeno, a da su pojedinci maltretirani“.

– Zbog njih ali i građana Republike Srpske ne smijem odustati – poručila je Trivićeva.

Najviše primjedbi SDS i PDP imaju na prebrojavanje glasova u Doboju i Zvorniku, poručivši da neko mora krivično odgovarati.

Share.