Ono što će danas Milorad Dodik reći Aleksandru Vučiću sigurno neće biti prava istina o stvarnom stanju, koju bi predsjednik Srbije trebao da zna, rekao je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Predsjetimo da se član Predsjedništa BiH Milorad Dodik danas u Beogradu sastaje sa predsjednikom Srbije Aleksandom Vučićem.

Republiku Srpsku, kaže Šarović, “mi sami ne trebamo gurati u izolaciju i provocirati još dublju krizu, koju nismo spremni da iznesemo”.

“Za sve ono što kao Republika Srpska hoćemo i trebamo, na što opravdano ukazujemo sa naše strane i što zaista moramo mijenjati, trebamo prije svega da osiguramo unutrašnju raspravu i konsenzus u samoj RS i da pri tome ne prijetimo nikome i ne vučemo jednostrane poteze. U tome se mi razlikujemo od Dodika”, istakao je Šarović.

To znači, dodao je on, da na bilo koji način ne treba da budemo oni koji ugrožavaju mir, već da “trebamo voditi pametnu i razumnu politiku, jedinu koja će donijeti pozitivan rezultat za nas”.

“Mahanje pesnicom od strane aktuelne vlasti je pogrešan potez. Suočeni su sa potpunim neuspjehom u vođenju RS-a i zato pokreću točak krize na širem planu. A takva politika je prijeteća i pogubna i to najviše po Republiku Srpsku. Dodik igra ovu igru sam i prvenstveno zbog sebe, ali ukoliko ne bude zaustavljen, previsoku cijenu njenih posljedica platit ćemo svi”, upozorio je Šarović.

Share.