U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu u toku je sastanak predstavnika vlasti Srpske i lidera stranaka vladajuće koalicije sa ambasadorima zemalja članica Savjeta za provođenje mira u BiH (PIK).

Prema tvrdnjama našeg izvora, sastanak se održava na inicijativu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a ne na poziv ambasadora zemalja Kvinte (SAD, Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Italija), kako su objavili pojedini sarajevski mediji.

On ističe da pored Dodika, sastanku prisustvuju predsjednica Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija, član Kolegijuma Doma naroda Parlamenta BiH iz RS Nikola Špirić, te lideri vladajućih stranaka.

– Odsutan je iz opravdanih razloga član Kolegijuma Predstavničkog doma BiH Nebojša Radmanović, kao i lider Socijalističke partije Petar Đokić koji se nalazi na službenom putu u Rusiji – kaže naš sagovornik.

On dodaje da je tema sastanka aktuelna politička situacija u BiH, ističući da će u toku dana biti održana konferencija za novinare.Izvor:
Share.