Nepoznati počinilac provalio je u prostorije Srpske demokratske stranke u Doboju, a kako je saopšteno iz ove stranke ukradena je samo fotografija Branislava Garića, potpredsjednika SDS-a, koji je ubijen 2009. godine.

“Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje vandalski čin provaljivanja u prostorije Srpske demokratske stranke u Doboju i tražimo od policije da postupi po zakonu i uradi sve da se počinilac najhitnije privede pravdi”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju provala se desila prije dvije večeri a nepoznati počinilac je provalio u prostorije Srpske demokratske stranke u Doboju, polomivši bravu na ulaznim vratima.

“Iz prostorija nije otuđeno ništa osim fotografije Branislava Garića, potpredsjednika Srpske demokratske stranke koji je ubijen 2009. godine a čiji ubica danas slobodno šeta Dobojem”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da ovo nije prvi vandalski čin na imovinu Srpske demokratske stranke u Doboju.

“Tokom kampanje za lokalne izbore 2020. godine nepoznati počinioci su išarali upotrebom spreja spoljne zidove naših prostorija i polomili stakla na nekoliko mjesta. Policija još nije otkrila počinioce ovoga djela”, navodi se u saopštenju.

Kako navode, ovo tumače kao napad na Srpsku demokratsku stranku i onima koji su to učinili ne smije se dozvoliti da pomisle da njihovo sijanje straha može poljuljati težnje da ova stranka donese promjene i u Republici Srpskoj i u Doboju.

Share.