Prevoznici najavljuju da će se cijena pojedinačnih karata na međugradskim autobusnim linijama povećati i do 20 odsto. “Što se tiče međugradskog saobraćaja, do poskupljenja će doći od sutra, jer je tu sloboda prevoznika da sam formira cijene prevoza”, kazao je Dejan Miljić, direktor “Autoprevoza”, za “Nezavisne novine”.

Ističe da je formiranje novih cijena uzrokovano enormnim poskupljenjem goriva te da su primorani da izvrše korekciju.

“Poskupljenje od četvrtka odnosi se na pojednične karate, a poskupljenje mjesečnih karata možemo očekivati od aprila”, ističe Miljić. Mirko Škorić, direktor kotorvaroškog prevoznika “Golubić”, kazao je za “Nezavisne” da do poskupljenja karata još nije došlo.

“Nismo još imali promjena, ali uskoro planiramo da korigujemo cijene”, kazao je Škorić i dodao da će promjena doći i na pojedničnim, ali i na mjesečnim kartama.

Takođe, kako je za “Nezavisne novine” potvrdio Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS, prevoznici širom Republike Srpske će sutra organizovati mirne proteste zbog visokih cijena goriva, spornih licenci i dugog zadržavanja vozača na graničnim prelazima BiH.

Share.