Jedan od svjedoka stradanja Srba u ratu u BiH Slavko Jovičić Slavuj preminuo je u 69. godini života na Palama.

Slavko Jovičić je rođen 1953. godine u Doljanima kod Hadžića. 1990. godine je završio Višu upravnu školu u Sarajevu i potom se zaposlio kao zamjenik načelnika i inspektor u Državnoj službi bezbjednosti.

Najveći dio rata bio je zatočen u logorima u Sarajevu i oko Sarajeva. Po završetku rata počinje raditi kao inspektor državne bezbjednosti u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske sve do 2004. godine, kada je postao potpredsjednik Saveza logoraša RS-a. Tu funkciju je obavljao dvije godine, a onda je na opštim izborima 2006. godine izabran za poslanika u državnom parlamentu.

Živio je na Palama sa suprugom Ravijojlom. Imaju troje djece – kćerku Vedranu te sinove Gorana i Jovana.

Karijera
Kada je 2006. godine izabran za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Jovičić je bio kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), ali nije bio član ove stranke. Učlanio se tek četiri godine poslije. Na opštim izborima 2010. godine nije direktno izabran u Parlament, ali je dobio kompenzacijski mandat. Osvojio je 9.543 glasa.

Jovičić od 2006. do 2013. godine nijednom nije odsustvovao sa sjednice Parlamenta. U prethodnom mandatu je bio među najaktivnijim poslanicima.

Na izborima 2014. nije se kandidirao.

Share.