Broj saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom i teže povrijeđenim licima, u julu se znatno povećao na pdoručju Banjaluke i Bijeljine, u odnosu na isti period prošle godine.

MUP Republike Srpske, još jednom apeluje na sve vozače da se poštuju saobraćajni propisi na putevima Srpske, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Na području grada Banjaluka, evidentirano je 2,3 odsto više saobraćajnih nezgoda u odnosu na uporedni period.

“U ovim saobraćajnim nezgodama smrtno su stradala dva lica, dok su u uporednom periodu smrtno stradala tri lica, što je manje za 33, 3 odsto”, rekao je Miloš Brkić načelnik PU Banjaluka.

I na području Semberije, evidentirano je pet odsto više saobraćajnih nezgoda, u odnosu na isti period prošle godine. Ukupno 107 saobraćajnih nezgoda dogodilo se u julu na putevima u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Bijeljina, a najugroženiji su vozači mopeda i motocikala.

“Veća frekvencija saobraćaja u julu i avgustu, nedovoljna propusna moć pojedinih saobraćajnica, dinamičan razvoj saobraćaja koji nije propraćen u svim fazama, tj. povećanje drumske infrastrukuture, svakako da ima za posljedicu otežano odvijanje saobraćaja posebno u užem centru grada kao i manjim stepenom bezbjednosti, odnosno većem broju saobraćajnih nesreća u gradu”, rekao je Radenko Knežević inspektor za bezbjednost saobraćaja PU Bijeljina.

U Banjaluci, kao i u Semberiji, povećan je i broj saobraćajnih prekršaja.

Podsjećanja radi, Policijski službenici MUP-a Republike Srpske, u okviru pojačane kontrole učesnika u saobraćaju koja je organizovana od 6. do 9. avgusta, zbog prisustva alkohola u organizmu iz saobraćaja isljučili su 1.102 vozača.

Akcija se sprovodi u okviru kampanje “Vozi oprezno – putuj bezbjedno”, čiji cilj je poboljšanje stanja bezbjednosti u oblasti saobraćaja.

Share.