Milena Božić (31) iz Bijeljina, koja je doživjela tešku povredu glave nakon što joj je u septembru prošle godine mašina uhvatila kosu svezanu u rep i skinula cijeli skalp glave, već je imala nekoliko operacija, a za njeno liječenje u inostranstvu potrebno je još oko 100.000 evra.

Božićeva kaže da proces liječenja iziskuje mnogo novca, bezbrojna putovanja u inostranstvo, ostanak u bolnicama, ali i sam oporavak, koji će trajati dugo.

Ipak, ona ne odustaje i vjeruje da će iz ove borbe, uz pomoć dobrih ljudi, izaći kao pobjednik.

“Odlučujem se na korak za koji mi je trebalo najviše hrabrosti, a znam da postoji mnogo čistih duša koje će mi pomoći”, kazala je Božićeva.

Njoj je, kako kaže, 29. septembra, dok je pomagala roditeljima u dvorištu, mašina uhvatila kosu zavezanu u rep i iskinula cijeli skalp glave, zajedno sa mišićem čela, mišićima sljepoočnice i arkadom lijevog oka.

“Nakon toga sam hitno prevezena u Banjaluku, gdje sam imala dvije operacije, ali nažalost, moj skalp nisu uspjeli vratiti, a zajedno s tim ni druge dijelove. Da bi zatvorili moju ogromnu ranu, skidali su mi kožu sa butnog dijela obje noge”, rekla je Božićeva.

Dodaje da su joj ostale operacije urađene na VMA.

Prema njenim riječima, povreda koju je zadobila vrlo je specifična.

“Takvih identičnih povreda ima samo osam u svijetu, a i doktori s kojima sam razgovarala zaista su u nedoumici šta i kako da rade, s obzirom na samu povredu, ali i zbog operacija koje su prethodno urađene, a koje su ostavile zaista velike posljedice na estetiku”, kazala je Božićeva za “Nezavisne”.

Ističe da je, s obzirom na to da je riječ o teškoj povredi, i sam oporavak trajao dugo te da su svi doktori kazali da je potrebno najmanje godinu dana da sve zaraste kako bi se mogle uraditi nove operacije.

Naime, kako kaže, bilo joj je teško da se odluči na ovaj korak i potraži pomoć ljudi.

Ističe da je 100.000 evra, koliko je potrebno, ne podrazumijeva samo operacije, nego i putovanja do bolnica u inostranstvu te boravak u istim.

“To se odnosi najviše na moj period oporavka, koji će da traje veoma dugo, a pri tome nemam primanja i nezaposlena sam. U životu sam se uvijek i isključivo oslanjala na sebe i tako će biti i ovaj put, ali vjerujem da ima mnogo onih koji će me podržati na tom putu i dati mi vjetar u leđa”, kazala je Božićeva.

Za liječenje Milene Božić otvoren je i žiro račun za uplate iz zemlje i inostranstva.

Broj žiro računa za BiH je: 1995726001059064, a za uplate iz inostranstva: IBAN BA 39199572600105906, SWIFT:ABSBBA22.

Share.