Milan Švaraka bivši poslanik PDP, podnio je ostavku na sve funkcije u toj stranci (mjesto člana Glavnog odbora, Gradskog odbora Gradiška i Predsjedništva stranke).

Razlog ovakvog poteza Švrake jeste lično nezadovoljstvo, saznaje ATV.

Podsjećamo, PDP su do sada napustili predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Pale Igor Tošić, bivši generalni sekretar partije Miroslav Brčkalo, bivši potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić, bivši načelnik opštine Rudo Rato Rajak i načelnik opštine Kotor Varoš Velimir Sakan.

Razlog za napuštanje stranke je, kako kažu, neprihvatanje dvodecenijskog poraza na opštim izborima, ne preuzimanje odgovornosti Predsjedništva stranke, kao i dugogodišnji lični interesi pojedinaca koji su ideju i program stranke prilagođavali isključivo nekolicini ljudi okupljenih oko banjalučkog kruga.

Ostavke su juče podnijeli i članovi Glavnog odbora PDP-a iz drugih dijelova Republike Srpske, a, kako tvrde sada već bivši članovi PDP-a očito je da će se osipanje stranke nastaviti i u narednim danima.

Dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Pale Igor Tošić naveo je da njegova odluka da podnese ostavku na sve funkcije u stranci, ali i na članstvo nije donesena preko noći, nego na bazi duže analize.

“Ostaću u okvirima dostojanstva i neću puno detaljisati, ali ću samo reći da sa ovakvim rukovođenjem više ne ide”, napisao Tošić na Fejsbuku.

Share.