Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potpisao je večeras u Banjaluci s ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandrom Vulinom i rektorom Kriminalističko-policijskog univerziteta Zoranom Đurđevićem Sporazum o saradnji između ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Srpske i Kriminalističko-policijskog univerziteta.

Kako se navodi u saopštenju Biroa za odnose s javnošću Vlade RS, sporazumom je definisano da Kriminalističko-policijski univerzitet raspisuje konkurs za upis kandidata koje uputi MUP Srpske na osnovne studije Kriminalističko-policijskog univerziteta, a da će do pet odabranih kandidata biti upisani u prvu godinu osnovnih studija u školsku 2022/2023. godinu studija u statusu studenata čije se studije finansiraju iz budžeta Republike Srbije.

Za sve naredne školske godine, broj studenata koji će se upisivati u prvu godinu osnovnih studija biće stvar dogovora između dva ministarstva.

“Ovim sporazumom napravljen je još jedan korak naprijed u stručnom obrazovanju pripadnika MUP-a Srpske, jer on reguliše školovanje pripadnika MUP-a Srpske, kao i drugih lica iz Republike Srpske koje uputi naše ministarstvo na školovanje na osnovnim studijama Kriminalističko-policijskog univerziteta”, izjavio je ministar Lukač.

On je zahvalio ministru Vulinu na podršci koju MUP Srbije pruža u kontinuitetu svih ovih godina u svim sferama rada.

“Dok Aleksandar Vučić vodi Republiku Srbiju, Republika Srpska će biti naš prioritet, a svi Srbi gdje god da žive, biće čuvani i pomagani. Stručno obrazovanje i ulaganje u pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske od strane države Srbije je samo još jedan od načina kojima pokazujemo koliko nam je stalo do naše braće sa druge strane Drine koliko nam je stalo da se Policija Republike Srpske razvija i koliko nam je stalo da srpski narod bude siguran i bezbjedan”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin.

Share.