Prnjavorska policija uhapsila je juče u mjestu Donji Galjipovci, zbog narušavanja javnog reda i mira Prnjavorčane L.V. i D.P. i tom prilikom otkrila da su njih dvojica mogući izvršioci tri krivična djela – jedne teške i dvije krađe, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Izvor „Glasa“ kaže da je prilikom intervencije policije pronađen „audi“ u vlasništvu L.V. sa kojim su njih dvojica najvjerovatnije išli u krađe.

Osim toga, policija je pronašla marihuanu i utvrdila da su na „audiju“ registarske tablice ukradene sa dugog vozila.

Policija je saopštila da su Policijskoj stanici Prnjavor građani oko ponoći prijavili da nepoznata lica galame i viču. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici utvrdili su da se radi o L.V. i D.P.

-L.V. je po uočavanju policijskih službenika ispod parkiranog putničkog vozila „audi“ bacio PVC vrećicu. Obavljen je uviđaj i pronađena je i oduzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu mrihuanu – saopštila je policija. L.V. je, tako, osim zbog narušavanja javnog reda i mira, uhapšen i zbog posjedovanja droge.

Policija je nakon pronalaska marihuane obavila provjere „audija“ i utvrđeno da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake, koje su 4. juna ukradene sa „fijata“ na području Prnjavora, te su iste privremeno oduzete.

-Takođe, utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je „audi“ predmet carinskog prekršaja, te je vozilo od L.V. privremeno oduzeto i biće predato Upravi za indirektno oporezivanje BiH – navode u policiji.

Dodaju da je nad D.P. i L.V. potom izvršena kriminalistička obrada i, prema riječima našeg sagovornika, tokom razgovora s njima je utvrđeno da je postoji sumnja da su u decembru 2021. počinili tešku krađu na području opštine Prnjavor te dvije krađe, 3. i 4. juna ove godine, na području opština Prnjavor i Srbac.

O navedenom su obaviješteni dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurni sudija Osnovnog sudau Prnjavoru.

Share.