Okružno javno tužilaštvo Banjaluka (OJT) predložilo je pritvor za Bojana Stankovića (24) i Miloša Bajića (23), pripadnike MUP-a RS, zbog sumnje da su počinili razbojništvo nad grupom migranata u Banjaluci, od kojih su tom prilikom, a u saradnji sa još dva nepoznata lica, oduzeli oko 700 evra (1.400 KM).

Iz tužilaštva su saopštili da je postupajući tužilac nakon ispitivanja dvojice osumnjičenih predložio pritvor zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

“Osumnjičeni su prilikom vršenja službene dužnosti, dana 7.11.2022.godine, oko 23.00 časova, na autobuskoj stanici u ulici Braće Podgornika, u Banjaluci, iz bašte UO ”Soledar”, izveli grupu od oko 15 migranata, nakon čega su 4 migranta izdvojili iz grupe, odveli u pravcu željezničke stanice, te tom prilikom zajedno sa dva NN lica, od kojih je jedno NN lice bilo naoružano (automatskom puškom), oštećene pretresli i od istih oduzeli i prisvojili novac u iznosu od oko 700 (sedamsto) eura”, naveli su iz OJT Banjaluka.

Iz tužilaštva dalje navode da će odluku o prijedlogu za pritvor donijeti sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.Izvor:
Share.