Srećko Radišić podnio je krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke, zbog rušenja “Kajak terase”.

Miloš Stevanović, advokat porodice Radišić, rekao je za “Nezavisne” da je krivična prijava podnesena na osnovu sumnje da su izvršena krivična djela oštećenje tuđe stvari, zloupotreba službenog položaja te krivično djelo samovlašće.

“Mi smo na dan nezakonitog rušenja terase podnijeli krivičnu prijavu te je predmet po našim saznanjima uzet u rad”, rekao je Stevanović.

Dodao je da je policija odmah izvršila uviđaj, na kojem su bili prisutni tehničari i inspektori policije, kao i da su izuzeti svi dokazi sa kamera.

“Upozoravali smo da ćemo biti prinuđeni da podnesemo krivične prijave s obzirom na to da je investitor u potpunosti postupio po nalogu Komunalne policije i uklonio sve ono što je traženo”, kazao je on.

Nakon rušenja “Kajak terase” Stanivuković je ranije rekao da postupaju u skladu sa regulacionim planom.

“Oni su sami počeli rušiti, a govore da mi ne smijemo. Ja se neću osvrtati na osporavanja. Ja krivične prijave sakupljam kao što neko sakuplja salvete i markice. Ova prijava mi je samo još jedna u nizu”, kazao je tada Stanivuković.Izvor:
Share.