Borba za glasove u bijeljinskim mjesnim zajedniama je počela. SNSD zajedno sa koalicionim partnerima već računa na o ubjedljivu pobjedu. Posebno jer tvrde da da suprotni tabor Mjesne zajednice ne doživljava važnim. To pokazuje i činjenica da čak u 13 od 70 koliko ih ima grad Bijeljina, nemaju čak ni svoje predstavnike ni liste.

“Ja očekujem da apsolutnu pobjedu odnese koalicija ‘Dogovor za Bijeljinu’, odnosno SNSD sa svojim koalicionim partnerima. Mi imamo pune liste u svim mjesnim zajednicama, što nije slučaj sa protivničkom stranom koji su takođe pravili koalicionom listom, dakle SDS i PDP, zajedno nastupaju na ovim izborima”, rekao je Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada.

Gradonačelnika Bijeljine ne brinu izbori. Po njemu izbori u mjesnim zajednicama ne treba da imaju veze sa politikom.

„Bitno je da taj sam čin i odabira članova savjeta MZ ne politizujemo, nego da građani izaberu najbolje predstavnike svojih mjesnih zajednica, bez obzira na političku propadnost“, kaže Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

Da se stanjem u mjesnim zajednicama treba i te kako pozabaviti smatraju mještani. MZ Dašnica 1 obuhvata oko 5000 stanovnika. Nedostaje im u pojedim naseljima asfalt i rasvjeta. Zato kažu, bitno je izabrati prave predstavnike.

„Pripreme su izvršene daleko dobro od strane naših partija i nadamo se pobjedi na ovim izborima za savjete MZ. Tako smo radili i uradili i 2015“, priča Milan Lazić, MZ Dašnica 1.

Bijeljina ima 70 Mjesnih zajednica. Prilika je ovo i da se vidi ko je i koliko radio, koliko se zalagao za same građane. Kome su oni na prvom, a kome na poslednjem mjestu.

Share.