U Banjaluci je danas održana sjednica Predsjedništva Partije demokratskog progresa (PDP). Između ostalog, razgovarano je o pripremama za predstojeće izbore, a jednoglasno je izglasano i više zaključaka.

“Čak i tada su pokazali da su oni faktor razdora, a ne jedinstva naroda. Predsjedništvo je konstatovalo da za PDP 9. januar može biti jedino i isključivo Dan Republike Srpske. Taj datum nije samo politička činjenica, nego i demokratski stav 677.771 čovjeka, gotovo svih koji su po tom pitanju izašli na referendum 25. septembra 2016. godine te očekuje da Narodna skupština Republike Srpske pri usvajanju konačnog teksta deklaracije Svesrpskog sabora iskoristi priliku da se 9. januar još jednom potvrdi isključivo kao Dan Republike Srpske”, navode iz ove stranke.

Međutim, podržavaju obilježavanje Dana državnosti Republike Srbije i u Republici Srpskoj.

Istaknuto je da će PDP u većini lokalnih zajednica u Republici Srpskoj te u Brčko Distriktu imati formirane odborničke liste, kao i kandidate za gradonačelnike i načelnike gradova i općina u Banjoj Luci, Doboju, Kotor Varoši, Novom Gradu, Višegradu i Jezeru.

Share.