Vlado G. (51) iz Novog Grada osumnjičen je da je svoju tetku (90) dovozio u Banjaluku i tjerao je da prosjači, a zatim da mu predaje novac.

Nezvanično, on je svoju nevjenčanu suprugu tjerao da, zajedno sa djetetom (6), nadgleda njegovu tetku kako prosi, te na kraju dana od starice pokupi sav novac i da ga preda njemu.

–On je tetku i suprugu sa djetetom gotovo svakodnevno dovozio u Banjaluku. Starica je prosjačila uglavnom kod tržnih centara na području banjalučkog naselja Lazarevo. Nakon što je dobila informacije policija je pokrenula istragu i pratila Vladu G. nakon čega je uhapšen – kaže naš sagovornik.

Starica je zbrinuta u staračkom domu, a suprugu i dijete osumnjičenog preuzeo je Centar za socijalni rad u Novom Gradu.

Policija je saopštila da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske uhapsili su na području Novog Grada G.V. zbog sumnje da je počinio krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje djeteta.

-Ovo lice je lišeno slobode 17. marta tokom rada na suzbijanju i snakcionisanju prosjačenja – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bude dostavljen u redovnoj proceduri.Izvor:
Share.