Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv komandira banjalučke Policijske stanice Centar Vladana Šikuljka, njegovog pomoćnika Miše Volfa, te policajaca Dejana Novića i Enisa Mušanovića zbog krivičnih djela u vezi s krivičnim djelom protivpravno lišavanje slobode Brune Batinića.

Šikuljak i Volf osumnjičeni su da su počinili krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, a Nović i Mušanović za krivična djela povrede ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Na teret im se stavlja da su 20. juna 2019. godine, oko 19.40 u Ulici bana Milosavljevića u Banjaluci, kao službena lica prekoračenjem granica službenog ovlaštenja i neizvršavanjem službene dužnosti teže povrijedili prava drugog, odnosno zloupotrebom svojih ovlašćenja prema drugom postupili na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo i drugog protivpravno zatvorili.

Optužnica je proslijeđena 21. jula ove godine na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci.Izvor:
Share.