Fočaci Nemanja Pavlović (29), Danko Krnojelac (41), Nedeljko Vuković (35) i Blagoje Krnojelac (36) optuženi su za šverc droge, a policija im je u automobilu kojim je upravljao Pavlović u šteku na podu i u prtljažniku pronašla 130 paketa u kojima je bilo 139 kilograma droge.

Protiv njih je Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo optužnicu zbog krivičnog dijela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga u vezi sa stavom 3. Krivičnog zakonika RS, a u vezi sa članom 37. KZ RS (saizvršilaštvo) i nju je potvrdio Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

Terete ih da su 10. novembra lani kao grupa i u dogovoru radi prodaje nabavljali marihuanu, najvjerovatnije na području Trebinja od njima poznatih osoba.

“Istog dana su u jutarnjim satima iz Foče otišli u Trebinje vozilom koje koristi Pavlović, gdje su preuzeli mercedes, vlasništvo N.T. iz Trebinja. Na skrivenom mjestu u vozilu skladištili su veću količinu marihuane, a potom došli u mjesto Miljevina, gdje im se pridružio G.G. s merecedesom i uputili se u pravcu Istočnog Sarajeva”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, dolaskom u mjesto Krupac, opština Istočna Ilidža, policija je zaustavila teretno vozilo merecedes, a upravljao je prvoosumnjičeni Pavlović.

“U pretresu vozila, u namjenski napravljenom skrivenom prostoru u podu i prtljažniku vozila, koji se sastoji iz dva fizički odvojena dijela, pronađeno je i privremeno oduzeto 130 paketa, obmotanih providnom folijom, sa sadržajem zeljaste materije u kojoj je utvrđeno prisustvo psihoaktivne supstance tetrahidrokanabinol koji je sastojak biljke konoplje vrste Canabis sativa L ukupne mase 139,22 kg”, navodi se u saopštenju.

Prema ranijim informacijama iz istrage, ulična vrijedost zaplijenjene droge procijenjena je na milion KM.

Share.