Miljana R. (23) iz Pala optužena je da je na parkingu u Sokocu s leđa nožem dvaput ubola N.T. u leđa i nogu.

Optužnicu, koju je protiv nje podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nakon sprovedene istrage i koja je tereti da je počinila krivično djelo teška tjelesna povreda, potvrdio je Osnovni sud u Sokocu.

Kako se navodi u optužnici, sve se desilo prije četiri godine u Sokocu.

Miljani R., prema optužnici, stavlja se na teret da je N.T. fizički napala 9. marta 2019. godine oko 19 časova u Podromaniji, na parkingu u blizini poslovnog prostora, i to nakon kraće verbalne rasprave s njom.

“U namjeri da je teško tjelesno povrijedi na parkingu joj je prišla iza leđa i upotrebom noža Columbia dužine 20 cm, od toga sječiva 11,8 cm, zadala dva udarca u leđa”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da joj je nanijela tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

“Zadobila je ubodne rane u leđa s desne strane, sa prodornim kanalom u desnoj strani grudi, sa posljedicama krvarenja u grudima i prisutnosti zraka u istom, zatim tjelesnu povredu u vidu ubodne rane u predjelu leđnog dijela grudnog koša sa lijeve strane, sa prodornim kanalom koji završava u mišićnom dijelu grudnog koša”, navodi se u optužnici.

Takođe joj je zadala udarac nožem u lijevu natkoljenicu nanijevši joj ubodnu ranu i od tih povreda joj je život doveden u opasnost.

Prema ranijim informacijama iz istrage, one su bile zajedno na slavlju, a sukob je nastao na parkingu ispred tog mjesta i tada devetnaestogodišnjakinja je ubola ženu (25) iz Sokoca u leđa i butinu.

Izbodena je hitno prevezena i hospitalizovana u bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu, dok je nešto kasnije policija pronašla i uhapsila osumnjičenu.

Miljana R. je tada uhapšena zbog pokušaja ubistva, a pri ispitivanju sarađivala je s policijom.

Optužnica je sada tereti da je počinila krivično djelo teška tjelesna povreda i za to djelo je zaprijećena kazna od dvije do osam godina.Izvor:
Share.