PDP, SDS, DNS, SPS i Lista za pravdu red Nebojše Vukanovića imaće zajedničkog kandidata za gradonačelnika Prijedora na vanrednim izborima u ovom gradu, dogovoreno je večeras na sastanku delegacija ovih opozicionih stranaka.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da je na sastanku dogovoreno i da opozicija nastavi zajednički da djeluje u narednom periodu.

“Nastupićemo u okviru kolacije, koju ćemo formirati do kraja sedmice, a očekujemo podršku i drugih opozicionih parija za našeg kandidata”, rekao je Borenović novinarima nakon sastanka.

Govoreći o sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Borenović je rekao da je stav opozicije da ne učestvuje u donošenju odluka u Parlamentarnoj skupštini, dok se ne riješi pitanje nametnutog Inckovog zakona.

On je rekao da isti stav važi i za učestvovanje na sjednici Predstavničkog doma, ukoliko bude dozvoljeno obraćanje Kristijanu Šmitu, ali da se još ne zna da li će biti održani određeni sastanci, dogovori, na kojima će se izaći sa određenim rješenjima.

Prdsjednik SDS-a Mirko Šarović je rekao da je na sastanku zaključeno i da će biti nastavljene aktivnosti u vezi sa organizovanjem protesta i okupljanja, s obzirom da vlast u Republici Srpskoj, kako je naveo, nije ispunila nijedan od zahtjeva opozicije na protestu održanom u Banjaluci 2. oktobra.

Govoreći o najavi predsjednika Skupštine Srbije Ivice Dačića da će pozvati predstavnike svih stranaka u Srpskoj na zajednički sastanak, Šarović je rekao da će se ukoliko dobije poziv sigurno odazvati, te da će iznijeti svoje mišljenje o pitanjima o kojima se bude razgovaralo.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da su dobili poziv od zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojše Radmanovića za zajednički sastanak, na koji će se odazvati.

“Vodićemo se zaključcima Narodne skupštine Srpske, jer je to glavna republička institucija, koja predstavlja narod Srpske”, rekao je Nešić.

Predsjednik SPS-a Goran Selak je izrazio zadovoljstvo jer su delegacije opozicionih partija koje imaju predstavnike u Narodnoj skupštini Srpske dogovorile da u narednom periodu djeluju snažnije i odlučnije, te da dogovaraju zajedničke stavove.Izvor:
Share.