Javna kuhinja “Obrok ljubavi” koja djeluje u okviru UG “Mozaika prijateljstva” opljačkana je tokom noći, obijena su troja vrata, kao i novi prozor na kuhinji, zbog čega je pričinjena znatna materijalna šteta, potvrdio je za “Nezavisne” Miroslav Subašić, predsjednik Udruženje građana “Mozaik prijateljstva”.

On ističe da su u sinoć ostali do kasno ostali kako bi napravili ručak, da sugrađani ne bi morali čekati ujutru u redu.

“Kamera je snimila da je samo 20 minuta nakon što su žene izašle, odnosno u 19:30 časova lopov ušao” ističe Subašić.

Subašić je, kako navodi, došao oko 6.45 časova u “Mozaik prijateljstva” i imao je šta da vidi.

“Troja vrata su obijena, kao i novi prozor koji smo postavili na kuhinji”, kazao je Subašić te dodaje da su morali baciti pripremljeni ručak, zbog sumnje da je otrovan.

“Još gledamo šta nam je pokradeno, ali ono što je evidentno je to što moramo baciti između 150 – 200 litara hrane, u koje smo uložili i trud i namirnice”, kazao je Subašić.

Kako kaže, kamere su bile pomjerene, ali da počinitelj jednu nije vidio, tako da je kamera snimila kako provaljuje.

“Policija je došla ubrzo nakon poziva, u roku od 10 minuta. Nadam se da ćemo možda čak u toku dana sve uspjeti riješiti”, rekao je Subašić.
Ističe da je strašno što se treći put obijaju vrata jer se više ne mogu ni popraviti.

“Materijalna šteta je vrlo velika, i sada moramo nabavljati nova vrata. Pozivam ljude i firme koje mogu da pomognu kako bismo ovo riješili”, apelovao je Subašić.
Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili su nam da je ovaj slučaj prijavljen policiji.
Dodaju da su policijski službenici izašli na lice mjesta i nastavljaju rad po navedenoj prijavi, odnosno otkrivanju izvršioca.

Share.