Žena koja je lažirala trudnoću i porođaj najmanje četiri dana se krila u prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka, a u bolnicu je ušla na osnovu drugog nalaza, potvrđeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Da bi prikrila da nije pacijent danima je hodala u pidžami i boravila je u zajedničkim prostorijama.

U UKC su za Srpskainfo rekli da je žena ušla u prostorije JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, objekat Maternite, na osnovu uputnice doktora porodične medicine izdate 14. Jula.

“U skladu s važećim procedurama u našoj ustanovi, pacijentu koji uredno predoči uputnicu, omogućava se ulazak u objekte JZU UKC Republike Srpske. Dotična osoba nije ostavljala sumnju na bilo kakvu zloupotrebu, kretala se uglavnom u zajedničkim prostorijama poput hodnika, toaleta i čekaonica, obučena u pidžamu”, pojasnili su u UKC Srpske.

“S obzirom na to da su u objektu Maternite smještene Klinika za ginekologiju i akušerstvo, Centar za dojku, Klinika za dječiju hirurgiju i Klinika za dječije bolesti, dotična je vješto prikrivala činjenicu da nije hospitalizovana u UKC RS.

“Po saznanju da ona uopšte nije hospitalizovana u našoj ustanovi, 18. jula obaviještena je Policijska stanica Lauš. Policijski službenici su identifikovali osobu i udaljili je iz prostorija UKC Republike Srpske, bez dalje istrage jer nije postojalo kršenje javnog reda i mira”, pojašnjavaju u UKC za Srpskainfo.

Zatim je Gradska uprava Banjaluke 23. jula na osnovu očigledno sumnjive prijave rođenja djetata upućene putem elektronske pošte tražila popunjavanje zvanične prijave o rođenju djeteta.

“S obzirom da dijete nije rođeno i na postojanje sumnje na izvršenje kirivičnog djela, UKC Republike Srpske je obavijestio Policijsku stanicu Lauš i nadležno tužilaštvo koje je preuzelo slučaj na dalje postupanje. Mjere bezbjednosti u UKC Republike Srpske su tokom ovih dešavanja podignute na viši nivo”, pojasnili su u UKC Republike Srpske.

Žena je mjesecima lagala supruga da je trudna, a zatim je otišla u UKC i slagala ga da se porodila.

Cijeli slučaj je otkriven kada je on pokušao da prijavi dijete u Gradskoj upravi Banjaluka.Izvor:
Share.