Između narodnog poslanika SDS-a Nebojše Vukanovića i funkcionera Ujedinjene Srpske i vršiloca dužnosti izvršnog direktora Udruženja “Sunce nam je zajedničko” Mijata Šarovića jutros je došlo do fizičkog obračuna u Trebinju.

Vukanović kaže da se sve dogodilo kad je krenuo na groblje kada je Šarović nasrnuo na njega dok Šarović tvrdi da nije bilo nikakve tuče i da je to bila reakcija roditelja sa poteškoćama u razvoju i da je na ovaj način zaštitio svoje dijete.

“Krenuo sam jutros sa majkom na groblje i izašao iza auta da uzmem cvijeće i parkirao se. U tom trenutku je naišao Mijat Šarović i nasrnuo na mene, počeo da galami i psuje, uhvatio me za jaknu i košulju bez ikakvog razloga”, rekao je Vukanović za ATV.

Vukanović je rekao da se Šarović nalazi na čelu udruženja djece sa posebnim potrebama i da su njegovi odbornici postavili pitanje zašto se ne završava dnevni centar za koji je izdvojeno 1.600.000 KM.

Vukanović kaže da je tražio da se polože računi o tom projektu. Dodao je da niko nije pominjao Šarovićevog sina.

Šarović je povodom incidenta rekao da je Vukanović patološki lažov i da ga njegovi saprati već mjesecima prozivaju i iznose neistine.

Poručuo je Vukanoviću da može o njemu pričati bilo šta sve najgore, ali da se odmakne od Udruženja roditelja sa poteškoćama u razvoju, od njega i njegovog djeteta.

“Za taj dom je skupljeno u humanitarnoj akciji koju je organizovala predsjednica Republike Željka Cvijanović 627.000 KM. Tada smo razgovarali da li da pravimo centar za tih 627.000 KM ili da se pravimo centar koji će ići da jednom trajno riješimo sve potrebe djece sa poteškoćama u razvoju u Trebinju. Taj projekat koji zadovoljava sve potrebe bio je milion i 200.000 KM, mi smo imali 627.000. Odlučeno je da se ide u projekat koji će se raditi po fazama koji je dugoročno riješti sve probleme roditelja i djece u Trebinju. Znači uplaćeno je 627.000 KM na račun Grada Trebinja”, rekao je Šarović dodajući da je Grad sproveo proceduru i izabrao najpovoljniju ponudu i odobrio dodatnih 300.000 KM.

Dodao je da su sačuvana sva sredstava koja nisu realizovana i da je raspisan tender, izabrana firma i da počinju radovi.Izvor:
Share.