Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske, kaže da struka ima pritužbi kada su u pitanju radari koji evidentiraju prolazak kroz crveno na dvije lokacije u Banjaluci, kod Auto-moto saveza te na jednoj lokaciji u Novoj varoši.

“Na tim lokacijama lijevi skretači imaju problem, jer oni, skrećući lijevo, prvi ulaze u raskrsnicu, ali zbog gustine saobraćaja iz suprotnog smjera oni ostaju u raskrsnici, zbog čega ih ovaj radar nerijetko evidentira kao da su prošli kroz crveno”, rekao je Jaćimović.

Dodao je da se skoro desio slučaj auto-škole, kada je tokom polaganja vozačkog ispita na jednoj od ovih raskrsnica kamera evidentirala da je načinjen prekršaj.

“Skoro se desilo da je u toku polaganja vozačkog ispita jedne auto-škole, dok su u autu bili kandidat, instruktor i član komisije, auto ušao prvo u raskrsnicu i čekao da se raščisti saobraćaj iz suprotnog smjera, ova kamera ga je evidentirala kao da je prošao kroz crveno na semaforu”, kazao je Jaćimović za “Nezavisne novine”, ističući da su upravo zbog ovakvih situacija apelovali na to da semafori nisu dodatno regulisani na ovo evidentiranje prekršaja.

Share.