Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske nisu danas podržali dvotrećinskom većinom veto koji je uložio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na pet odluka Predsjedništva BiH kojima je preglasan.

Veoma štetnom po vitalne interese Srpske Dodik je proglasio odluku o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije /CIK/ BiH i OEBS-a u BiH.

Dodik je veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske proglasio i odluku o odobravanju zaključivanja memoranduma o razumijevanju u vezi sa izbornom saradnjom između CIK-a BiH i Državne izborne kancelarije Mađarske.

Srpski član Predsjedništva BiH je kao veoma štetnu po vitalne interese Republike Srpske proglasio odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju o učenju i podučavanju, kao i odluku o odobravanju zaključivanja sporazuma o učešću BiH u međunarodnom istraživanju trendova u znanju matematike i prirodnih nauka.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić zaključio je rad posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske koju je zatražio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zbog odluka Predsjedništva BiH usvojenih bez konsenzusa.

Poslanici opozicije ranije su najavljivali da će biti protiv veta koji je uložio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na pet odluka Predsjedništva BiH kojima je preglasan.

Share.