Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da će biti održan sastanak opozicije koji je za danas sazvao, iako se pozivu neće odazvati SDS i PDP.

“Sastanak će biti održan. Prisustvovaće manje neparlamentarne stranke s kojima ćemo razgovarati o našoj viziji Republike Srpske”, rekao je za RTRS Nešić i izrazio žaljenje što predstavnici SDS-a i PDP-a neće prisustvovati.

Na pitanje da li dolazak drugih, manjih stranaka na sastanak ukazuje na formiranje trećeg bloka u Srpskoj, Nešić je odgovorio da je o tome još preuranjeno govoriti.

“Lideri SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović moraju da znaju da je DNS treća politička partija u Republici Srpskoj, a druga u opozicionom bloku. Ko misli da može bez nas, neka mu je srećno”, poručio je Nešić.

Kada je riječ o mogućim kandidatima ove stranke na opštim izborima za pojedinačne funkcije, Nešić je otkrio da su u opticaju dva kandidata – on i Radislav Jovičić, bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

“Ukoliko PDP izađe sa svojim kandidatom, to je razbijanje opozicije”, naglasio je Nešić i istakao da u opoziciji nema dovoljno uvažavanja među strankama i da DNS ne želi da bude satelit SDS-a i PDP-a.

DNS je za danas zakazao sastanak opozicionih partija, a predstavnici SDS-a i PDP-a rekli su da se neće odazvati pozivu.Izvor:
Share.