Okružno tužilaštvo u Doboju otvorilo je istragu protiv nastavnika osnovne škole u Osinji kod Dervente Ž. N. zbog sumnje da je pokušao da obljubi učenicu.

Tužilaštvo je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Ž. N. iz Dervente zbog krivičnog djela obljuba djeteta mlađeg od 15 godina, te je istraga u predmetnom slučaju u toku – rekli su u Okružnom tužilaštvu Doboj.

Dodali su da se prikupljaju dokazi i provjeravaju navodi prijave o fizičkom sukobu oca oštećene i osumnjičenog, koji su tom prilikom zadobili tjelesne povrede.

Ovaj šokantni slučaj otkriven je krajem februara ove godine kada je policiji prijavljeno da je nastavnik fizičkog vaspitanja dodirivao učenicu po intimnim dijelovima tijela. Osumnjičeni je djevojčicu uznemiravao sedmicu prije otkrića slučaja, a nezvanično, djevojčica se žalila da je nastavnik dodirivao po grudima i zadnjici.

Izvor blizak istrazi je ispričao da je djevojčica to roditeljima prijavila, nakon čega je otac odmah otišao da pronađe nastavnika. Prema nezvaničnim informacijama, kada ga je pronašao, ljutiti otac pretukao je nastavnika i povrijedio ga. I ovaj slučaj je prijavljen policiji.

Cijeli slučaj seksualnog uznemiravanja djevojčice prijavljen je i Centru za socijalni rad u Derventi koji je takođe alarmirao policiju, nakon čega je i pokrenuta opsežna istraga. Policija je navodno saslušala i djevojčicu u prisustvu psihologa. Nakon saznanja i prijave nastavnik je otišao na bolovanje. Mještani Osinje nakon otkrića ovog slučaja u šoku su kazali da su uznemireni zbog svega.

– Čuo sam da je djevojčica rekla da je dirao nastavnik i ostao sam šokiran. Moja kćerka je takođe išla u tu školu. Da se njoj desilo nešto slično i ja bih postupio kao otac ove djevojčice – istakao je mještanin, koji je želio da ostane anoniman, piše Glas Srpske.

Share.