Pripadnici Policijske uprave Gradiška su u prostorijama jednog fudbalskog kluba u mjestu Gornji Podgradci zatekli 14 lica na privatnoj zabavi organizovanoj u suprotnosti sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije u vezi sa virusom korona.

O jučerašnjem događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je zatražio da se lica iz Gradiške, čiji su inicijali D.L. i V.B, ispitaju na navedene okolnosti, kao i da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Policijska uprava Gradiška u saopštenju poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

S ciljem zaštite zdravlja ljudi, te u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo, pripadnici Policijske uprave Gradiška će nastaviti sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, navodi se u saopštenju.

Share.