Starica Mira B. (74) iz Maglajana kod Laktaša za dlaku je preživjela napad krvoločnih staforda, koji su u vlasništvu njenog komšije, saznaje Srpskainfo.

Slavko Zec, brat napadnute starice, ispričao je da su njegovu sestru napala dva staforda komšije Dragana D, te da je nekim čudom starica ostala živa.

– Kada sam je vidio svu rastrganu i da su joj ruku izgrizli do kosti, mislio sam da moja sestra neće preživjeti – ispričao je ogorčeni brat napadnute starice.

Komšija upucao psa

Dodaje kako se napad dogodio u trenutku kada je Mira otišla u obližnju šumu da ubere šljive.

– Cijelog života Mira nema sreće u životu i ovo što joj se dogodilo je nastavak njene teške životne sudbine. Komšija je toga dana čuo zapomaganje, pa je uzeo lovačku pušku i otrčao do šume, misleći da su nečiji psi napali srnu. Kada je prišao, šokirao se onim što je vidio. Mira je iznemogla sjedila uz jedno drvo, dok su je psi ujedali i trgali naizmjenično – otkrio je Zec detalje krvavog napada koji je šokirao mještane.

Srpskainfo saznaje da je komšija na kraju morao ubiti jednog staforda, dok je drugi nakon svega pobjegao.

Zec je istakao da je nakon napada sva odjeća njegove sestre, pa i gumene čizme, bila potrgana, a da je krvi bilo na sve strane.

– Taj komšija čiji su stafordi inače ništa ne radi, a drži staforde. Govorio sam mu više puta da ih drži svezane, jer neko može nastradati i evo šta se dogodilo – ispričao je Zec za Srpskainfo.

Sa povredama opasnim po život, 74-ogodišnja Mira je nakon napada prebačena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Zahvaljujući brzoj intervenciji ljekara i medicinskih tehničara život starice je spasen u posljednjim trenucima.

Nažalost, posljedice krvavog napada starica će imati do kraja života, jer joj je amputirana ruka.

– Ovako nešto nisam vidio dugo. Nesrećna starica je primljena sa takvim povredama da sam mislio kako neće preživjeti. Imala je povrede po cijelom tijelu, a posebno su bile teške povrede ruke, koja je na kraju morala biti amputirana – ispričao je izvor Srpskainfo.

Zašto se ćutalo o napadu?

Ono što posebno zabrinjava jeste da javnost do pisanja Srpskainfo nije uopšte bila obaviještena o ovom slučaju!

Naime, tek nakon upita koji smo poslali Policijskoj upravi Banjaluka, policija je potvrdila da im je ovaj slučaj prijavljen, i to 8. jula ove godine.

– Uvidom u evidencije utvrđeno je da je 8. jula 2022. godine, oko 17.38, putem telefona Policijskoj stanici Laktaši prijavljeno da su u mjestu Maglajani, Grad Laktaši, dva psa napala M.B. iz Laktaša i nanijeli joj telesne povrede – odgovorili su iz Policijske uprave Banjaluka na naš upit.

Dodali su kako je povrijeđena vozilom Službe hitne pomoći Laktaši prevezena na UKC, na dalje liječenje.

– Na licu mjesta je izvršen uviđaj i utvrđeno je da su psi vlasništvo D.D. iz Laktaša. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu “izazivanje opšte opasnosti”, te da se nakon kompletiranja dokumentacije dostavi izveštaj o počinjenom krivičnom djelu – zaključili su u odgovoru iz banjalučke policije.

U skladu sa Krivičnim zakonikom Republike Srpske, za izazivanje opšte opasnosti zaprijećena je kazna do osam godina zatvora.

Posebno otežavajuća okolnost je ukoliko su prilikom izvršenja krivičnog djela nastupile teške tjelesne povrede.

Share.