Mladen Dragojević (27) i Srđan Borojević (20), oba iz Gradiške, uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, nezakonit lov i nezakonit ribolov, saznaje „Glas Srpske“.

Policijska uprava Gradiška saopštila je, navodeći inicijale, da su osumnjičeni uhapšeni u srijedu nakon prijave da se na obali rijeke Save u mjestu Vrbaška kod Gradiške nalaze dvije, tada nepoznate osobe, sa dva čamca, te da su više puta pucali iz puške, nakon čega su pobjegli sa lica mjesta jednim čamcem. Dodaju da su do ovih saznanja došli u srijedu oko 19 časova te da su istog dana oko 23 časa zajedno sa Graničnom policijom BiH pronašli osumnjičene na obali rijeke Save.

– Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, obavljen je pretres kuća, pratećih objekata i vozila koje koriste osumnjičeni. Tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku- saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

U četvrtak ujutro obavljen je uviđaj na licu mjesta pronalaska dva čamca na obali rijeke Save na dvije lokacije.

– Istog dana, izvršen je i pretres vikend kuće u mjestu Vrbaška u čijoj je blizini uočeno pucanje osumnjičenih. U ovom pretresu pronađeni su električni uređaji ručne izrade na kojima se nalaze dva kabla sa klemama, a koji su namijenjeni za nezakonit ribolov- navedeno je u saopštenju.

Policija je nekoliko metara od vikend kuće, u mjestu Gašnica kod Gradiške, pronašla i ustrijeljenu divlju svinju u vodi, a u neposrednoj blizini pronašli su lovačku pušku i municiju koja je bila umotana u platno.

Obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se lica ispitaju na navedene okolnosti, te da protiv M. D. i S. B. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.Izvor:
Share.