Ako ikada dođem u situaciju da bi moj rad i/ili eventualne odluke mogli da prouzrokuju negativne posljedice, biću spreman da preispitam svoju ulogu i mjesto u Vladi Republike Srpske.

Ovo je odgovor ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića na pitanje narodnog poslanika Đorđa Vučinića kojeg je zanimalo kada će Đokić da podnese neopozivu ostavku na čelo Ministarstva.

– Kada će ministar Petar Đokić podnijeti neopozivu ostavku sa čela Ministarstva, slijedeći primjer kolega Dogana i Kabića, jer je počinio krivično djelo prevara, za koje je pravosnažno presuđen – glasi poslaničko pitanje Vučinića.

Napominjući kako članove Vlade bira Narodna skupština na prijedlog kandidata za predsjednika Vlade, Đokić je prvo podsjetio kako “već duži niz godina obavlja izuzetno značajne funkcije u državnim institucijama Republike Srpske”.

– Rezultati mog rada su vidljivi i upravo oni su razlog što je Socijalistička partija, na čijem sam čelu, dobila značajnu podršku građana na prošlogodišnjim izborima. Kao dio vladajuće koalicije dio vlasti čine kadrovi Socijalističke partije. Poštujući ozbiljnost zadataka koje obavljam nikada ne bih dozvolio negativne izuzetke bilo koje vrste. Biti ministar u Vladi Republike Srpske i štititi interese njenih građana ozbiljna je obaveza i dužnost koju sam uvijek nastojao da izvršavam na najbolji mogući način, poštujući pritom Ustav Republike Srpske i zakonske i podzakonske propise koji regulišu položaj, odgovornosti, obaveze, prava i dužnosti Vlade, ministarstava i ministra. U dosadašnjem radu sam kao odgovoran čovjek preduzimao mnogobrojne mjere ili ih predlagao Vladi, koje su isključivo u službi politike razvoja i unapređenja stanja iz resornih oblasti kojima rukovodim – odgovor je Đokića.

Share.