Predsjednik SDS-a Milan Miličević reagovao je na “prelijetanje” narodnog zastupnika SDS-a u NSRS-u Aleksandra Trninića u Narodni front, poručivši da je to jasna poruka Jelene Trivić SDS-u.

“Dan prije održavanja Skupštine Narodnog fronta objaviti prelijetanje narodnog zastupnika SDS-a u Narodni front je jasna poruka Jelene Trivić SDS-u”, kazao je Miličević.

Naveo je da je na neke ranije prelaske iz SDS-a ostao suzdržan i strpljiv, ali da je sada crvena linija pređena.

“SDS i ja lično smo pružili Jeleni Trivić, kao zajedničkom opozicionom kandidatu za predsjednika RS-a, jasnu, iskrenu i maksimalnu podršku širom RS-a. Njenu kampanju je iznio SDS uz podršku PDP-a i Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića, ali svi znaju da te kampanje bez SDS-a ne bi moglo uopšte biti. Tako je bilo i sa organizacijom protesta koji su održani u Banjoj Luci poslije izbora, a kojih bez SDS-a ne bi ni bilo moguće organizovati”, pojasnio je Miličević.

On je kazao da je koristio svaku moguću priliku da javno kaže da usitnjavanje opozicionog djelovanja samo koristi trenutnoj vlasti u RS-u, ali to neki nisu željeli shvatiti niti čuti zaslijepljeni svojim ličnim ambicijama.

“Napraviti političku partiju kao simbiozu političkih nezadovoljnika iz različitih političkih partija koji nisu ostvarili svoje lične ambicije, koje su često u potpunom neskladu sa njihovim objektivnim sposobnostima i očekivati da oni budu snaga koja će promijeniti ovu nakaradnu vlast u RS je naivnost i potpuna zabluda”, poručio je.Izvor:
Share.