V.B. iz Gradiške osumnjičen je da je verbalno prijetio predsjedniku sportskog ribolovnog društva iz Gradiške, a prilikom pretresa oduzeto mu je oružje, među kojim je i jedna puška, koja je bila registrovana, i oružni list, jer je policija ocijenila da nije obezbijedio adekvatno čuvanje puške.

V.B. terete da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

“Policijskoj upravi Gradiška 16. aprila, oko 12 časova, prijavljeno je da je predsjednika sportskog ribolovnog društva iz Gradiške verbalno napao V.B. iz Gradiške upućujući mu prijetnje opasne po život”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su policajci pronašli i uhapsili V.B., koji je prilikom hapšenja počinio i prekršaj po članu 7. Zakona o javnom redu i miru (svađa, vika vriska i bezobzirno ponašanje), zbog čega mu je uručen prekršajni nalog.

Tokom pretresa kuće i pratećih objekata koje koristi V.B. pronađeni su i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, a radi se o pušci i municiji.

“Takođe, s obzirom na to da je V.B. registrovani lovac i da na sebi ima registrovanu i lovačku pušku, od njega su oduzeti lovačka puška i oružni list, te protiv V.B. slijedi i podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu po članu 40. Zakona o oružju i municiji (nije obezbijedio adekvatno čuvanje lovačke puške)”, dodaje se u saopštenju.

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da V.B. nakon ispitivanja bude pušten na slobodu, a da se protiv njega u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Share.