Osnovni sud u Banjaluci oslobodio je Mikicu Marjanca i Zorana Bošnjaka, kriminalističke tehničare MUP-a RS, optužbi za uništavanja dokaza u predmetu “Dragičević”.

Prema riječima sudije Radmile Medaković Tužilaštvo u ovom slučaju nije dokazalo navode optužnice. Optužnica protiv Marjanca i Bošnjaka podignuta je u septembru 2018. godine.

Suđenje optuženom dvojcu je počelo u aprilu prošle godine, dvije godine nakon što se su izjasnili o krivici. Optužnica Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka teretila ih je da su u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje, uništili predmet koji može poslužiti kao dokaz, kada su bacili u smeće bokserice Davida Dragičevićevića koje su nakon obdukcije tijela prebačene u depozit Policijske uprave Banjaluka.

Veš nastradalog mladića je evidentiran u obdukcionoj sali ali nije vještačen, niti postoji u službenoj zabilješci ili fotodokumentaciji.

Podsjećamo, tijelo mladića pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel u Banjaluci. Prije pronalaska tijela prijavljen je bio njegov nestanak, a prema prijavi nestao je u noći 17. na 18. mart 2018. godine.

Tužilaštvo BiH je preuzelo ovaj predmet od Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Davor Dragičević, otac nastradalog mladića, pratio je presudu kojom je bio razočaran. On se nedavno vratio iz Austrije gdje mu je odbijen zahtjev za azil.

Na ročištu su bili i članovi grupe “Pravda za Davida”.Izvor:
Share.