Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je jutros vozače da, zbog nestabilnih vremenskih prilika, mokrih i klizavih kolovoza, kao i povećane opasnosti od odrona, vožnju prilagode uslovima na putu i da voze maksimalno oprezno.

Dodatan oprez se savjetuje na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, gdje se saobraća uz izmijenjen režim vožnje.

Produženi su radovi na sanaciji i farbanju tunela Ugar, zbog čega su izmjene u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu Crna Rijeka-Ugar.

Radi se na dionicama magistralnih puteva Bijeljina-Ugljevička Obrijež, Ivanjska-Šargovac, na raskrsnici u Trnu kod Banjaluke, Čelinac-Kotor Varoš, Rudanka-Doboj, Banjaluka-Stari Majdan, dok je na putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje zabranjen saobraćaj za teretna vozila zbog odrona i klizišta

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnim putnim pravcima radovi se izvode na dionicama Čelinac-Ukrina, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i dionica Tedin Han-Teslić, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo, a zbog klizišta je otežan prolazak dionicom Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni teret se prevozi putnim pravcima Stanić Rijeka-Karuše, Stanić Rijeka-auto-put-Banjaluka i granični prelaz Šamac-Rudnik Stanari.

U Federaciji BiH je zbog sanacije odrona obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Kraljeva Sutjeska-Ponijeri i preusmjeren na alternativni pravac Kakanj-Tršće-Ponijeri.

I dalje se radi u tunelima Crnaja na putu Konjic-Jablanica i Skela na putu Jajce-Donji Vakuf, gdje su izmjene u saobraćaju aktuelne u noćnim časovima.

Sporije, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Živinice-Stupari kod kamenoloma, na izlazu iz Gruda prema LJubuškom, Stolac-Hutovo u mjestu Cerovica, Kalesija-Sapna, Priboj-Teočak i Lukavac-Banovići.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.Izvor:
Share.