U akciji “Kupa” A.B. iz Banjaluke osumnjičen je da je falsifikovao službenu legitimaciju Vlade Republike Srpske kao i legitimaciju Sindikata policije i policijskih starješina Srbije sa službenom značkom, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Kako “Nezavisne” nezvanično saznaju, u pitanju je Aljoša Borković (43) koji je već u par navrata hapšen zbog raznih krivičnih djela.

“A.B. je legitimaciju upotrijebio kao pravu 21. januara 2021. godine kada se radnicima Gradske uprave Banjaluka predstavio kao policajac zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije. Predmetne legitimacije pronađene su prilikom pretresa lokacije koju lice A.B. koristi i od istog privremeno oduzete”, navodi se u saopštenju.

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske je podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv A.B. iz Banjaluke zbog izvršenog krivičnog djela “Falsifikovanje isprave”.

Zbog ovog, ali i sličnih slučajeva, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske upozorava građane na pojavu lažnih službenih legitimacija koje podsjećaju na originalne/validne legitimacije različitih vladinih institucija i poziva da u slučaju bilo kakve sumnje u vjerodostojnost navedenih isprava, slučaj prijave najbližoj policijskoj stanici.

Share.