Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić će boraviti u Banjaluci 22. aprila za Dan grada i biće mu uručeno najviše gradsko priznanje Ključ grada sa poveljom počasni građanin.

To gradsko priznanje će mu uručiti predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić, što se razlikuje u odnosu na prethodne godine, kada je ovo priznanje dobitniku uručivao gradonačelnik Banjaluke.

Ilić je na današnjem zasjedanju kolegijuma Skupštine grada rekao da nagrade uručuje predsjednik Skupštine grad i osobe koje on ovlasti.

– Imam informacije da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić taj dan boraviti u Banjaluci, tako da planiramo da mu uručimo i priznanje – rekao je Ilić i dodao da on želi sebi dozvoliti da to priznanje uruči Vučiću.

Kaže da je predviđeno da Zlatne Grbove grada uruče gradonačelnik i predsjednik Skupštine.

– Ostale nagrade bi trebalo da dodijele drugi predstavnici partija ako žele. Imam ambiciju da ovlastim sve predstavnike političkih partija koje su dio gradskog parlamenta da dodjeljuju priznanja – naveo je on.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je kazao da je to neviđeni presedan.

– Iznenađen sam količinom inovacija sa kojom ste spremni da izmislite i pronađete. Vi nas vraćate u procedure koje nikada nisu bile. Poštujem pravila i nisam znao da vi o tome odlučuje. Ovo će biti prvi put da gradonačelnik ne uručuje najvažnije gradsko priznanje. To je takava sramota i radiću još više i daću sve od sebe da se ovo nikada više ne dogodi – kazao je Stanivuković.

Share.