Vraćanje prenesenih nadležnosti Republici Srpskoj- ni to nije tema o kojoj bi opozicija razgovarala sa SNSD-om. Jučerašnji pozivi vladajuće koalicije na dijalog, barem oko patriotskih priča, pali su u vodu.

“Moj lični stav je da mi možemo da razgovaramo u Narodnoj skupštini, u smislu sjednice. Da svako iznese svoj stav. Vi kažete svoj, mi svoj. Mislim da, to je moj lični stav, nema uopšte prostora da razgovaramo na temu na kojoj gospodin Dodik nema nikakvu stvarnu namjeru da vraća nadležnosti”, rekla je Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a.

Kada je Narodna skupština glasala o vraćanju Agencije za lijekove Republici Srpskoj, pod ruku sa PDP-ovicma salu su napustili i SDS-ovci. Nisu bili tu ni kada se glasalo o vetu srpskog člana BH Predsjendištva. U SDS-u ne bi da razgovaraju ni o narednoj sjednici.

“Pa ja ne mogu, moj lični stav je evo ja ne bih išao. Ja ću reći svoj lični stav, a sad vidjećemo. Gdje je sada ta priča o Inckovom zakonu. Mi sada imamo donošenje Zakona o lijekovima sa dejstvom od šest mjeseci. Naša politika je sasvim različita od politike SNSD-a”, rekao je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a.

Odnos prema Inckovom zakonu i vraćanje nadležnosti, tema je vladajuće kolaicije, kaže Milorad Dodik. Nakon posljednje odluke Ustavnog suda BiH o Šumama Republike Srpske, dodaje, upaljen je alarm.

“Ako uzmete da analizirate, prije mjesec dana kada se desila ta odluka Ustavnog suda prvo su iz opozicije zatražili da se održi posebna sjednica i to da se odbaci. Sada ih nema. Ja ne želim ovdje da vodim nikakvu političku bitku, ali smatram da je ovdje ključno za Republiku Srpsku da to nema stranački predznak. I da svi treba oko toga da se okupimo. Ja da njih ne bih iritirao sa nekim pozivima, ja samo mislim i uvijek sam spreman da budem dio tog cjelokupnog odgovora koji daje Republika Srpska na ugrožavanje”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Iz vladajuće koalicije poručuju i da, dok se odlučuje o sudbini Srpske, nije vrijeme za politička prepucavanja. Šta o tome misle opozicionari, pokazaće na narednoj sjednici Narodne skupštine.

Share.