Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak komentirao je današnju posebnu sjednicu tog zakonodavnog tijela, obrušivši se na Milorada Dodika.

On tvrdi da je početak posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske potvrdio dvije stvari.

“Sjednica je pokazala da su Milorad Dodik i njegov režim najobičnije kukavice, kojima je srce sišlo u pete, i drugo, da je Dodikov režim u funkciji hrvatskih interesa te da im je više stalo do poštovanja tradicije NDH nego do svih naših predaka pobijenih u Drakuliću i na drugim srpskim stratištima”, rekao je poslanik PDP-a u NSRS-u Igor Crnadak.

On kaže da se nije smjelo desiti da predsjednik HDZ-a, koji ima apsolutnu vlast u Mostaru, bude pozvan u Narodnu skupštinu prije nego što se promijeni ime ulice u centru Mostara, koja nosi ime Mile Budaka, jednog od najvećih ustaških zločinaca.

“Dodik i SNSD-ova koalicija ponizili su Republiku Srpsku, naše institucije i naš narod i zato je potpuno opravdana reakcija demobilisanih boraca ispred Narodne skupštine Republike Srpske. Pored toga, jadno i bijedno izgleda način na koji Dodik, Čubrilović i ostali bjeze s megdana, povlače se i gaze odluke Narodne skupštine”, rekao je Crnadak.

Crnadak je rekao da je teško i mučno gledati kako su se preko noći odrekli i vojske RS-a i UIO RS-a i VSTV-a i agencije za lijekove Republike Srpske i kako bukvalno mole za milost, bez imalo dostojanstva i samopoštovanja.

“Njihova jedina poruka danas je: ‘Bit ćemo dobri, sve ćemo se dogovarati i nikad više vas nećemo ljutiti, molimo vas, oprostite nam’. Današnja sjednica je samo još jedna mala potvrda da SNSD i njihovi partneri odlaze, samo je pitanje da li 2. oktobra ili će se njihov režim slomiti i prije toga”, zaključio je Crnadak.Izvor:
Share.