Sada već bivši predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković izbor Salke Tursunovića na tu funkciju ocijenio je oportunizom.

“To je za nas novitet, mi smo jutros imali klub kao legitimno tijelo koje donosi odluke. Tursunović je samokandidovani Bošnjak. On je izolovan od Kluba Bošnjaka i nek on daje odgovore na pitanje svog izbora”, kazao je Duraković za Klix.ba.

Ponovio je da se Tursunović samokandidovao i da je izglasan srpskom većinom te je naveo kako sve govori o njegovom oportunizmu i šansi da iskoristi ovako složeno političko stanje da dođe na takvu poziciju.

“Smiješno je da su se kolege iz srpskih stranaka opredijelile da sarađuju s jednim Bošnjakom, a ne s klubom koji je imao šest osoba i koji nosi legitimitet Bošnjaka. Ukoliko žele dijalog s Bošnjacima, onda se prihvataju Bošnjaci onakvi kakvi jesu, a ne oni koji su podobni Mladenu Grujičiću, SNSD-u ili nekoj srpskoj stranci. U ovom slučaju odlučili su se da nađu podobnog Bošnjaka i sarađuju samo s njim, a ne sa svim Bošnjacima”, posljednja dešavanja prokomentarisao je Duraković.

Klub Bošnjaka ranije je napustio današnju sjednicu Skupštine Opštine Srebrenica, a preostala većina izglasala je smjenu Durakovića. Potom je na tu funkciju izabran Salko Tursunović.

Tursunović je bio kandidat inicijative Moja adresa: Srebrenica, a s pozicije broj 4 ušao je u Skupštinu Opštine s 546 glasova.

Share.