Nakon tuče i pucnjave u kafe baru „Red&White Kafanica“ u Palama policija je uhapsila četiri osobe među kojima Mladena Samardžiju (32) koji je u bjekstvu od slovenačkog pravosuđa budući da je za njim raspisana potjernica zbog umiješanosti u organizovani kriminal, javila je UNA.

Za vrijeme sukoba Samardžija, državljanin Slovenije je bio u lokalu, a nakon što je došlo do napada na jednog policajca automobilom BMW X5 je pobjegao s lica mjesta. Brzom reakcijom policije zaustavljen je i uhapšen na području Pala zbog, kako je saopšteno iz policije, pomaganja u izvršenju krivičnih djela.

-U njegovom vozilu pronađeno je 58.400 evra u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti. Nije poznato čemu je novac bio namijenjen, što je predmet dalje istrage. Očigledno je da je Samardžija sa određenim razlogom došao u Pale s tolikim novcem – kaže za UNU izvor blizak istrazi, navodeći da je ovom akcijom policija vjerovatno spriječila izvršenje nekog teškog krivičnog djela.

Samardžija je nakon kriminalističke obrade u PU Istočno Sarajevo pušten na slobodu jer ga, saznaje UNA, od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

Slovenačka policija objavila je potjernicu za Mladenom Samardžijom na svojoj internet stranici, ali detalji zbog kojih ga potražuju, javnosti nisu dostupni.

O Samardžiji su u maju prošle godine pisali mediji u regionu navodeći da je osumnjičen za trgovinu narkoticima. Tada je navedeno da je dio organizovane kriminalne grupe osumnjičene za šverc najmanje 790 kilograma kokaina i više od dvije tone marihuane. Pozivajući se na dokumente iz istrage, crnogorske Vijesti su navodile da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u avgustu 2020. bio meta prikrivenih istražilaca slovenačke policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

Zajedno sa Samardžijom policija u noći između nedjelje i ponedjeljka, navodi UNA, uhapsila Tomislava Petrovića zvanog Tomo iz Pala, Aleksandra Đurđevića iz Srpca i Edvina Torića iz Bihaća, dok se i dalje traga za Strahinjom Pandurevićem osumnjičenim da je tokom sukoba pucao u plafon kafića.

Policija je saopštila da su nakon tuče pronađeni i oduzeti automobili „polo“ i BMW te vatreno oružje i 58.400 evra.

Petroviću je nakon saslušanja tužilaštvo predložilo pritvor zbog sumnje da je počinio krivična djela tjelesne povrede i napad na službeno lice, a ostali su pušteni.

-Petrović se tereti da je bez ikakvog povoda prišao R.G. te ga uhvatio desnom rukom za vrat i zadao udarac glavom u predjelu čela, usljed čega je R.G. zadobio tjelesnu povredu. Potom je izašao iz kafića zajedno sa S.P. kada je počeo da viče, te nepristojno se ponaša. Da bi spriječio takvo ponašanje policijski službenik K.Đ. mu je naredio da stane, ali ga je Petrović uhvatio za vrat. Počeo je da ga davi, a onda ga je šakom udario u lice nanijevši mu tjelesne povrede – saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom SarajevuIzvor:
Share.