Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da je Mirko Šarović najbolji dokaz kako međunarodna zajednica, predvođena SAD, putem pravosuđa BiH disciplinuje političare u Republici Srpskoj.

“Nakon torture koju je prošao u procesu koji ga je očito slomio i mentalno i politički, Šarović danas izgovara sve što mu se donese na papiru. Čak su se i muslimani umorili od lažnih uzbuna pričom o ratu i sukobima, ali Šarović izgleda voli da je veći musliman od onih u SDA i uporno nastavlja da ponavlja njihovu priču”, istakao je lider SNSD-a upitan da prokomentariše Šarovićevu izjavu da Dodik svojim postupcima “direktno gura u problem i sukob, odnosno potencijalnu opasnost od rata”.

Dodik je javno upitao Šarovića šta je plan SDS-a da se Dejton primjeni i kako SDS vidi rješenje problema nastalog devastacijom Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Ovo što Šarović govori mjesecima su stavovi SDA i Bakira Izetbegovića. Pitam ga opet i ponovo šta je stav SDS-a i da li je posljednjih godina ikoga u SDS-u pitao da li ta stranka treba da slijedi SDA ili Republiku Srpsku”, istakao je Dodik.

On je naglasio da izgovori koje Šarović koristi ne piju vodu, a stalno upozoravanje na sukobe vidi kao politiku duboko uperenu protiv Republike Srpske.

“Jer svako ko u javni diskurs uvede takve pojmove koje Šarović ne propušta da izgovori, protivnik je Republike Srpske, mira i stabilnosti u BiH. Ako neće da nam se pridruži u borbi za prava koja crpimo iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, a očito neće, onda neka se skloni i ne smeta. Pobjegao je iz Narodne skupštine Republike Srpske, zašto sada ide okolo i radi i govori protiv Republike Srpske”, rekao je lider SNSD-a i upitao je li to vraćanje duga za pravosudni proces kojem je bio izložen?!

Share.