Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je nejasno zašto su se SDS i PDP uzbudili zbog rasporeda održavanja sjednica Narodne skupštine Republike Srpske koje će dovesti do uspostavljanja BiH na ustavnim principima, kada su od samog početka rekli da u tome neće da učestvuju.

“Republika Srpska će uzeti sve nadležnosti koje joj po Ustavu BiH pripadaju i partije koje preuzimaju odgovornost za to imaju plan i redoslijed poteza”, potučio je Dodik u izjavi za Srnu upitna da prokomentariše današnje izjave rukovodstava SDS-a i PDP-a u vezi sa održavanjem sjednice Narodne skupštine.

Lider SNSD-a je istakao da su se nakon poziva Gabrijela Eskobara i Mirko Šarović i Branislav Borenović sakrili u mišju rupu iz koje se pojave samo kad im, kako kaže, Dodik baci sir.

“Pošto su rukovodstva SDS-a i PDP-a kapitulirala i prije bitke, prodali vjeru za večeru, sada bi red bio da ćute i ne smetaju patriotskim partijama da odbrane Republiku Srpsku olovkom i rukom, hrabro i časno, onako kako su je prije 30 godina najbolji morali braniti životima”, naglasio je predsjednik Dodik.Izvor:
Share.