Lider SNSD-a i kandidat te stranke za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nije problem ponovno brojanje glasova već što Centralna izborna komisije (CIK) BiH to ne radi u skladu sa zakonom.

-Oni su morali da utvrde prethodne rezultate i daju mogućnosti da se u roku od tri dana eventualno ulože žalbe i da onda odlučuju svemu – rekao je Dodik za RTRS nakon naredbe CIK-a da se na teritoriji Republike Srpske i Brčko distrikta izvrši ponovo brojanje glasova za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Dodik je napomenuo da je CIK izabran nezakonito, istakavši da “niko ovdje nije naivan i da se zna da je CIK politički obojen”.

On je dodao da su smatrali da će imati bar malo profesionalnog dostojanstva kod sebe i da će utvrditi preliminarne rezultate i da će onda u skladu sa zakonom reagovati.

-Međutim, i ono malo povjerenja što smo imali, pogaženo je. Uložićemo žalbu na odluku CIK-a Sudu BiH, ako nam i to dozvole. Ako ima i „p“ od pravosuđa morali bi da je ponište i natjeraju CIK da donese preliminarne rezultate, pa onda da donose neke odluke – pojasnio je Dodik.

Dodik je istakao da je CIK “pao” pod političke uticaje ili ulicu.

-U Sarajevu to vidimo sve češće, kao što je Kristijan Šmit pao pod uticajem ulice u Sarajevu prije nekoliko mjeseci. To i sada isto vidimo – naveo je Dodik.

On je naveo SNSD nema problema sa prebrojavanjem glasova, ali da sada postoji sumnja, te da će sutra na najvišim organima partije imati sastanak i odlučiti kako i šta dalje.

-Ovakva BiH ne treba nikome -zaključio je Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH.Izvor:
Share.