Poruke koje su danas poslate iz Potočara služe da se dodatno preplaši srpski narod, ocenio je srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik dodajući da je priča o genocidu u Srebrenici apsolutno neodrživa jer nije činjenično zasnovana.

Dodik za Tanjug kaže da poruke bošnjačkih zvaničnika i ovoga puta služe da na bazi falsifikata istorijskih činjenica Bošnjaci izgrade svoj mit o narodnom i nacionalnom postojanju.

„Te poruke nisu neuobičajene, a upućene su srpskom narodu kako bi se dodatno preplašio porukama koje šalju zajedno sa međunarodnim akterima, pogotovu sa ovim ‘moćnima’ iz Crne Gore“, kazao je Dodik.

Dodao je da Crna Gora svojim prisustvom u Potočarima i porukama koje danas šalje pokušava da ojača svoju poziciju i da se „nametne kao faktor u regionu“.

„Bilo bi pristojno da su ostavili porodice Bošnjaka koje su izgubili svoje najmilije da obiđu grobove i da im se u molitvi pridruže. Politiku praviti na grobovima to samo može i radi sarajevska politika“, zaključio je Dodik.
Dodaje da na taj način skreću pažnju na sebe, a podršku traže u onima iz međunarodne zajednice koji su se okupili kako bi „oprali savest“ zbog ratova u bivšoj Jugoslaviji.

Share.