Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je SDS gubitnička politička partija i da je ne mole da bude dio nikakve šire koalicije, ali da je važno da Narodna skupština Srpske može da spriječi štetne odluke i zahtjeve bošnjačkog i hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik smatra da je SDS gubitnička, potpuno srozana politička partija koja sada pokušava da se stranačkim promjenama politički uzdigne, ali će ostati marginalna.

“Jedina velika politika danas je ovdje Republika Srpska… Dolazi teško vrijeme u kojem imate dva člana Predsjedništva koji će gomilati nove zahtjeve i odluke i ukoliko Narodna skupština ne bude ta koja će to sprečavati onda Republika Srpska gubi. Ako oni hoće da budu dio tog gubitka, neka budu”, istakao je Dodik za Srnu.

On je upitao zašto SDS misli da je važan i da njih neko nešto moli jer ih niko nije zvao da budu dio šire koalicije.

“Ovdje je riječ jesi li Srbin ili nisi, ako nisi – onda si izdajnik”, ocijenio je Dodik.

Napomenuo da je bivši predsjednik SDS Mirko Šarović razbio političko jedinstvo partija iz Republike Srpske na nivou BiH, koje je postojalo u ranijim godinama kada je i SNSD, ali i SDS, bio u opoziciji.

“Republika Srpska mora da ima patriotski odgovor svih političkih faktora o važnim pitanjima za Republiku Srpsku”, zaključio je Dodik.Izvor:
Share.