Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj na današnjem sastanku razmatrala je ekonomsku i političku situaciju, ali i o zajedničkoj koordinaciji za izbore koji će biti održani u oktobru.

Potvrdio je to lider SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanka.

Dodik je rekao da su predstavnici vladajućih stranaka izrazili opredijeljenost za podršku zajedničkim kandidatima.

“Sve partije su spremne da se prijave za izbore, datum koji je predviđen biće održiv”, rekao je Dodik.

Naglasio je da istraživanja ohrabruju kada je riječ o nastupu koalicije na izborima i da očekuju pobjedu na svim nivoima.

Dodao je da je koalicija ocijenila ekonomsku situaciju u Srpskoj stabilnom, što je dovelo do mogućnosti povećanja plata.

“Podržane su socijalne mjere o podršci realnom sektoru”, istakao je Dodik i najavio da će na narednim sastancima biti razmatrane mjere za omladinsku politiku.

“Institucionalna snaga funkcioniše bez problema”, rekao je predsjednik SNSD-a.

Međutim, kada je riječ o situaciji na nivou BiH, ocijenio je da je tu situacija nedefinisana.

“Farsa muslimanske politike je neodrživa. Jedino rješenje je da se predstavnici sastanu i nađu rješenje a ne tražiti intervencionizam međunarodne zajednice”, rekao je Dodik i dodao:

“BiH ni na jednom nivou nije donijela ni jednu odluku da se podrže sankcije Rusiji”.

Govoreći o kritikama opozicije za dodjelu pomoći od 100 maraka građanima, Dodik je rekao da je ova mjera koordinisana sa Vladom Srpske.

“Mjera je koordinisana sa ljudima u Vladi. Što se ticče cijena hljeba traži se modalitet da se to pitanje riješi”, istakao je.

Share.