Gradski odbor SNSD-a Banjaluka predložiće Republičkom štabu za vanredne situacije i Gradskom kriznom štabu da produže radno vrijeme ugostiteljskih objekata najmanje do 23 časa, te da se broj osoba koje se mogu okupljati na javnim mjestima poveća na 50, izjavio je predsjednik Odbora Vlado Đajić.

Đajić je istakao da je ova odluka donesena nakon konsultacija sa stručnim timom Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci.

“Smatramo da je ovo opravdan zahtjev jer je u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj znatno smanjen broj oboljelih i hospitalizovanih, a evidentno je i smanjenje broja pozitivnih na virus korona”, rekao je Đajić novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da su sve mjere koje su do sada donosili Republički štab i Gradski krizni štab, na prijedlog zdravstvenog sektora, bile više nego opravdane.

Đajić je naveo da još nije vrijeme za opuštanje, te da građani i dalje treba da vode računa o ličnoj zaštiti.

“Neophodno je da se svi i dalje pridržavamo mjera koje sprečavaju prenošenje kovid infekcije, a to je prije svega nošenje zaštitnih maski, držanje distance, održavanje lične higijene i druge”, napomenuo je Đajić.

On je zahvalio svim građanima Republike Srpske koji su, kako je naveo, pokazali veliku dozu ozbiljnosti i odgovornosti u prethodnih više od godinu dana borbe s pandemijom.

“Istovremeno moram da zahvalim svim zdravstvenim radnicima, koji su heroji današnjice i koji su pokazali veliki entuzijazam, rad, odricanje i strpljenje, kako bi sa što manje posljedica izašli iz ovih teških problema”, rekao je Đajić.

Đajić je dodao da o toj požrtvovanosti najbolje govori podatak da je u proteklih nešto više od godinu dana na UKC-u hospitalizovano 7.300 oboljelih od kovida, od kojih je 1.500 bilo životno ugroženo.

Share.